انواع اتصال دهنده های لوله های GRP
اتصال لوله های GRP به طور کلی از طریق دو روش انجام می شود:
- کوپلینگ مکانیکی
- اتصال جوشی
نحوه اتصال کوپلینگ مکانیکی و اتصال جوشی
مهمترین نوع اتصال کوپلینگ مکانیکی از نوع بل و اسپیگوت (نر و مادگی با اورینگ و قفل کن) است، اما در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی روش اتصالی که قابل قبول باشد از نوع جوشی می باشد. در روش اتصال جوشی یک پیوند پلیمری بین دو لوله از طریق لایه گذاری الیاف شیشه و رزین متناسب با جنس لوله برقرار می شود و در واقع دو لوله با یکدیگر به وسیله واسطه جوش یکپارچه داده می شوند.
انواع اتصالات : برای این نوع لوله ها انواع استاندارد اتصالات مثل سه راهی معادل ، سه راهی کاهشی ، زانوییها ، تبدیل و انواع فلنجها به روش لایه گذاری دستی وجود دارد.
مشخصات فنی لوله GRP
لولههای GRP با توجه به استانداردهایAWWA C 950, DIN 16868 , ASTM D 3517 , ASTM D 3262 تولید شده و سپس مورد آزمایش قرار می گیرند. این نوع لولهها در قطر های اسمی ۱۰۰ الی ۲۴۰۰ میلیمتر در سه رده سفتی استاندارد (۲۵۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ N/m2 ) و رده بندی فشاری ۶ الی ۳۲ بار تولید می شوند. طول لولهها بر حسب قطر لوله از ۶ الی ۱۲ متر میباشد. نوع اتصالات لولهها برای شبکه های فاضلاب ثقلی (و تحت فشار) از جهت نشت آبهای خارجی به داخل و نشت فاضلاب داخل لولهها به محیط بیرون دارای اهمیت زیادی می باشد. به همین جهت کارخانه تولید کننده لوله وظیفه دارد نوع اتصال و نحوه آب بندی لوله ها را با توجه به استانداردهای مربوطه ساخته و تولید نماید.